Matkailijan Sukeva

Liikenne

Sukeva sijaitsee valtatie 5:n varrella ja lähimmät kaupungit ovat Iisalmi ja Kajaani.  Ajomatka molempiin kaupunkeihin on puoli tuntia ja Vuokatin urheilu- ja lomakeskukseen on noin tunnin matka. Sukevalle pääsee bussilla ja kylän keskustaan myös junalla, sillä Sukevalla pysähtyvät lähes kaikki reitillä kulkevat henkilöjunat. Lähimmät lentokentät sijaitsevat Kajaanissa ja Kuopiossa.

Junien aikataulut ja liput: vr.fi

Bussien aikataulut: matkahuolto.fi


Nähtävyyksiä ja aktiviteetteja Sukevalla ja lähiympäristössä

Sukevan Pakoraitti

Sukevan Pakoraitti on toiminnallinen kulttuuri- ja ulkoilupolku. Reitin varrella on mahdollisuus erilaisiin liikunta-aktiviteetteihin, luontoelämyksiin ja kulttuurikokemuksiin. Reitin osana on mobiiliopas, jonka kautta saat tietoa Sukevan elämästä ennen ja nyt.  Parhaan kokemuksen saat, kun tulet paikan päälle ja lähdet reitille omin jaloin. Kun lataat Pohjois-Savon Mobiilireitit -sovelluksen älypuhelimeesi, voit seurata kulkuasi kartalla. Sovellus myös hälyttää äänimerkillä saapuessasi kohteeseen. Näin voit tutustua kohteesta kerrottuihin tietoihin paikan päällä. 

Kalastus ja veneenlaskupaikat

Tietoja luettavissa täältä

Matkusjoki, kanoottireitti

Reitti ulottuu Raudanjärvestä aina Iisalmeen saakka. Melontareittinä sitä voi käyttää vesien ollessa korkealla eli keväällä ja alkukesästä, jolloin kivet eivät haittaa liiaksi matkan tekoa. Lue lisää vesistöistä täältä.

Jyrkkäkosken ruukki

Jyrkäntie 1881, 74380 Jyrkkä. Lue lisää


Talaskankaan luonnonsuojelualue

Talaskankaan luonnonsuojelualue sijaitsee Kainuun ja Savon rajamailla Sonkajärven, Vieremän ja Vuolijoen kuntien alueella. Lue lisää luontoon.fi


Kansainvälinen pullomuseo Sonkajärvellä

Pulloja vanhasta suomalaisesta mahapullosta 1600 vuotta vanhaan Rooman vallan aikaiseen kyynelpulloon.
Museokuja, 74300 Sonkajärvi, p.040 675 0027
http://www.sonkajarvi.fi/Suomeksi/Palvelut/Matkailu/Kansainvalinen-Pullomuseo